Extreme Run käynnistyi Vantaalla – päivä täynnä toimintaa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yksi Suomen vauhdikkaimmista ja suosituimmista liikuntatapahtumista on Extreme Run, jota järjestetään ympäri Suomea. Tänään kisailut käydään Vantaalla Hakunilan Urheilupuistossa, jossa hetki sitten lähti liikkeelle 4.500 kilpailijaa.

Kuva: Mika Puustelli
Kuva: Mika Puustelli

Paikalla on tänään myös sankka joukko julkkiksia, jotka haastavat itsensä liikkumaan tiukoissa lajeissa. Avajaisjuhlallisuuksissa mukana oli muun muassa Putouksesta ja valkokankaalta tuttu Jussi Vatanen. Tilaisuuden isäntänä toimii perinteiseen tapaan Suomen suosituin radioääni Jaajo ”Extreme Run” Linnonmaa.

Tapahtuman avajaisissa Jaajo teki myös mittavan lahjoituksen, kun Suomen Vammaisurheilu- ja liikunta VAU ry. sai tapahtumalta 4.500 euron rahalahjoituksen. Tänä vuonna tapahtuman taika toimi jälleen, sillä päinvastaisista sääennustuksista huolimatta sade ei iskenyt – ainakaan vielä startissa.

Kuva: Mika Puustelli
Kuva: Mika Puustelli
Kuva: Mika Puustelli
Kuva: Mika Puustelli
Mika Puustelli
Kuva: Mika Puustelli

Saksassa taannoin ilmiöksi noussut formaatti toteutettiin ensikerran Suomessa toukokuussa 2010. Vuonna 2011 Vantaan Hakunilan urheilupuistoon rakennettiin entistäkin rankempi ja haastavampi 16 kilometrin Via Dolorosa, joka tarjosi kovemmallekkin kestävyysurheilijalle haasteita. Radalla oli esimerkiksi yli kymmenen metriä korkeat Goljatin portaat, vettä syöksevät tykit, ylitettävät autonromut, vesiesteet ja läpi ryömittäviä putkia.

Vantaan jälkeen Extreme Run järjestetään tänä vuonna vielä Oulussa 1. elokuuta ja Peurungassa 5. syyskuuta.