Hämähäkit valtasivat kylän – näky voi viedä herkimpien yöunet

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Hämähäkkikammosta kärsiviä ei varmasti tarvitse erikseen varoittaa matkustamasta Australiaan, sillä maasta kyseisiä ötököitä löytyy pilvin pimein. Nyt Uudessa Etelä-Walesissa sijaitseva alue on muuttunut todelliseksi araknofoobikon painajaiseksi.

Miljoonat pienet hämähäkit valtasivat Southern Tablelandsin alueella sijaitsevan Goulburnin kylän käyttäen seittiään eräänlaisina laskuvarjoina. Silminnäköijöiden ja valokuvien perusteella koko alue näytti olevan ilmiön myötä hämähäkinseittien peittämä.

– Koko paikka oli pienten hämähäkkien peitossa, ja kun katsoin taivaalle, näytit kuin seiteistä koostuva tunneli olisi ulottunut satojen metrien korkeuteen, paikallinen Ian Watson kuvailee The Sydney Morning Herald -lehdelle.

– Näky oli kaunis. Samaan aikaan minua ärsytti, sillä missään ei voinut liikkua ilman että hämähäkinseitit tarttuisivat joka paikkaan. Minulla on parta, ja hämähäkkejä tarttui myös siihen, mies jatkaa.

Hämähäkkisateet saattavat kuulostaa suomalaisille varmalta maailmanlopun merkiltä, mutta kyse on täysin luonnollisesta ilmiöstä. Hämähäkit voivat matkustaa liitämällä seittien avulla useiden kilometrien matkoja. Livescience-sivuston mukaan Southern Tablelandsissa nähty hämähäkkien massamuutto on todennäköisesti johtunut yllättävistä sääilmiöistä, jotka ovat pakottaneet ötökät liikkeelle suurin joukoin.