Tässäkö maailman rentouttavin video?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Nykyään monien ihmisten elämä on hektistä ja kaikki päivät juostaan paikasta toiseen kiireen aikataulun sanelemana. Mielen lepääminen ja rentoutuminen on tärkeää, mutta osa ihmisistä ei pysty sulkemaan ajatuksiaan pois vaan huomaavat kesken rentoutumisen ajattelevansa lukemattomia asioita, jotka ovat jääneet vielä tekemättä.

Tanskan länsirannikolla Sjellannissa on kuvattu video, jonka väitetään rentouttavan ihmisiä, jotka katsovat sitä. Video rentouttaa seesteisillä äänillä ja rauhallisilla maisemilla tutkitusti jo seitsemän minuutin aikana. Videon äänet on nauhoitettu eri alojen ammattilaisten kanssa stressinlievitystä, mielenterveyttä, luonnon terapiaa, lääketiedettä ja musiikkiterapiaa hyödyntäen.

Tanskalainen matkailuyritys Visit Vestsjælland näytti kiireisille kaupungissa työskenteleville ihmisille videota samalla, kun heidän sykettään ja sen vaihteluita mitattiin monitoreiden avulla. The Local -lehti kertoo, että työntekijöiden stressitasot olivat videon katselun jälkeen pudonneet yli kymmenen prosenttia, minkä jälkeen yritys on tituleerannut videota maailman rentouttavammaksi videoksi.