Voi, miten söötti näky! Paimenkoira talutti hevosta

Viihdeuutiset · Annika Kela

Haasteista ja virikkeistä nauttiva paimenkoira oli saanut omistajaltaan tehtäväksi taluttaa pihalla seisoskelevaa hevosta. Koira teki työtä käskettyä ja tarttui hevosen talutusköydestä. Jotta hevonen lähtisi liikkeelle, joutui koira nykimään hihnasta.

Koiranomistaja kuvasi hännänheiluttajan toimet videolle. Hauskan kotivideonsa kuvauksessa omistaja kertoi ylpeänä, että Sierra-hevonen toimi tilanteessa ihastuttavan rauhallisesti. Hevonen oli ilmeisesti tottunut villiin ja energiseen paimenkoiraan, eikä sitä haitannut, vaikka koira välillä innostui liikaakin.

Vaikutti siltä, että hevosen taluttaminen oli koiralle osaksi hauskaa vetoleikkiä ja osaksi vakavaa työskentelyä. Omistaja mainitsi, että videolla esiintyvät lemmikit ovat ystäviä keskenään ja hevonen muun muassa antaa koiran hyppiä sitä vasten. Omistaja voi siis luottaa siihen, että aina kun hän tarvitsee apua hevosen kanssa, auttaa koira häntä mielellään.