37-vuotias liian vanha 55-vuotiaan ihastukseksi – Hollywoodissa tyrmistyttiin

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hollywoodissa puhutaan paljon ikäsyrjimisestä, joka kohdistuu naisnäyttelijöihin. Koomikko Amy Schumer teki asiasta omassa ohjelmassaan aiemmin sketsin, jossa naisnäyttelijät olivat pöydän ääressä ja puhuivat siitä, koska heidän viimeinen ”F*ckable Day” -oli.

Tämä tarkoittaa sitä, että naisnäyttelijät kokevat tiettyyn ikään tullessaan, että heitä ei oteta enää ollenkaan viettelijöiden, rakastajien tai ihastuksen kohdetta esittävien naisten rooleihin.

TheWrap-lehden tekemässä haastattelussa näyttelijä Maggie Gyllenhaal kertoi olevansa tyrmistynyt, kun häneltä evättiin rooli iän vuoksi. Gyllenhaal haki elokuvaan, jossa hänen olisi pitänyt näytellä 55-vuotiaan miehen ihastuksen kohdetta. Ilmeisesti 55-vuotias ei enää voisi ihastua 37-vuotiaaseen naiseen, koska tämä olisi hänelle liian vanha.

Oli mies elokuvassa 25 tai 60 -vuotias, hänen ihastuksen kohteenaan oleva nainen mielletään aina nuoreksi noin 25-vuotiaaksi, että skenaario näyttää valkokankaalla hyvältä. Gyllenhaal on kuitenkin iloinen siitä, että aikuisille naisille tehdään yhä enemmän mielenkiintoisia ja monitahoisia naisrooleja.