Farmari kiroili lampaiden kuullen – eläinsuojelujärjestö raivostui

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Australian takamailla eräs lammasfarmari on saanut yllättävän syytöksen eläinsuojelujärjestöltä. Järjestö syytti nimittäin miestä kiroilusta lampaiden kuullen. Lampaat saattoivat syytteen mukaan vahingoittua henkisesti kovasta kielenkäytöstä.

Eläinten oikeuksia valvova PETA teki farminomistaja Ken Turnerista valituksen nähtyään materiaalia, jossa farmari käytti kirosanoja lampaiden lähellä. Syytösten mukaan lampaat voivat kokea olonsa uhatuksi huonon kielenkäytön johdosta. Syytös meni eteenpäin Australian RSPCA-järjestölle, mutta kaatui lopulta siihen, että Turner ei ollut rikkonut lakia.

Turner oli ihmeissään syytöksistä ja kommentoi Metro-lehden mukaan, että lampaat eivät ole loukkaantuneet kiroilemisesta eikä niistä kukaan ole vielä tähän mennessä tullut hänelle asiasta mainitsemaan. Lampaat eivät Turnerin mukaan edes näyttäneet siltä, että ne kokisivat olonsa millään tavalla uhatuksi.