Lääkäri amputoi miehen jalan ruosteisella rautasahalla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Skotlannissa Ayr Hospital -sairaalan kirurgit jäivät kiinni käytettyään miehen jalan amputoimiseen vanhaa ruosteista rautasahaa. He olivat lähettäneet henkilökunnan hakemaan uutta sahaa, mutta päätyivät leikkaamaan vanhalla ruosteisella sahalla tulehdus- ja myrkytysvaaroista huolimatta.

Kirurgit olivat hoitaneet vanhempaa potilasta. Kesken amputoinnin heitä oli tullut vastaan jalan sisällä oleva metallilevy, minkä vuoksi he tarvitsivat rautasahaa jatkaakseen operaatiota. Kirurgit olivat The Mirror -lehden mukaan lähettäneet hoitajat hakemaan B&Q -rautakaupasta uutta rautasahaa huomatessaan, että vanha sairaalassa ollut saha oli ruosteessa.

Hoitajat olivat tulleet sahanhakumatkaltaan tyhjin käsin takaisin, koska B&Q-rautakauppa oli ollut suljettuna. Lääkärit olivat suorittaneet operaation loppuun ruosteisella sahalla. Saha oli steriloitu ennen käyttöä, mutta se ei poistanut myrkytysvaaraa. The Ayr Hospital on nyt tutkinnan alla tämän tapauksen johdosta.