Isot rinnat vai älykkyys? Tätä miehet arvostavat naisessa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Isot rinnat voivat visuaalisesti miellyttää monien miesten silmiä. Uusi tutkimus kuitenkin todistaa, että miesten valitessa pidempiaikaista kumppania itselleen he ottavat mielummin älykkään kuin isorintaisen naisen.

Miehet ovat tunnetusti paljon visuaalisempia kuin naiset, mutta tutkimusten mukaan pelkkä kaunis ulkonäkö tai -muoto ei saa miestä sitoutumaan pidemmäksi aikaa suhteeseen. Cambridgen yliopiston professori David Bainbridge kommentoi Metro-lehden mukaan, että miehet valitsivat kerta toisensa jälkeen isorintaisten naisten sijaan naisen, jolla oli isommat aivot.

Bainbridgen mukaan miehiä viehättää symmetrisyys ja isot rinnat ovat todennäköisemmin epäsymmetriset. Isot rinnat myös ikääntyvät nopeammin kuin pienet, ja miehet arvostavat nuoruutta. Tämän vuoksi isoilla rinnoilla ei ole vaikutusta kumppania etsiessä.

Kumppanin hankinnassa miehet etsivät tutkimuksen mukaan älykästä naista. Älykkyys viestii miehille siitä, että nainen olisi hyvä äiti. Naisen älykkyys viestii myös siitä, että hänen vanhempansa ovat mitä todennäköisemmin myös älykkäitä ja nainen on kasvatettu hyvin.