Tältä näyttävät 130-vuotta vanhat Levi’s-farkut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Farkut, eli farmarihousut, tuotiin markkinoille nykyisessä muodossaan 1800-luvulla. Nykytyyliset farkut kehitteli sanfranciscolainen Levi Strauss, ja hänen Levi Strauss & Co. -yhtiönsä on edelleen yksi suurimmista farmarihousujen valmistajista.

Vaatemerkki jakoi Twitter-tilillään kuvan 130 vuotta vanhoista farkuista, jotka ovat nyt päätyneet Levi’sin arkistoihin. Housut eivät kuvan perusteella eroa merkittävästi nykyään myynnissä olevista housuista, ja ne ovat kestäneet aikaa yllättävän hyvin. 1880-luvulta peräisin oleviin farkkuihin on vuosikymmenten aikana ilmaantunut vain muutamia reikiä ja naarmuja.

– Kehittelimme siniset farkut yli 140 vuotta sitten. Tämä tuore löytö on todiste brändimme kiistämättömästä perinnöstä ja kestävyydestä, Levi’s-yhtiön johtaja James ”JC” Curleigh julistaa yhtiön blogissa.

New Nevada -nimiset farkut löydettiin Nevadan läheisestä kaivoskylästä. Housut muistuttavat ulkoisesti varsin paljon yhtiön ikonisia 501-housuja, mutta niiden leikkaus on hieman erilainen.