Sarvikuonon hurja pelastusoperaatio – salametsästäjät veivät sarven

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lombardinin villieläin reservaatissa asustellut sarvikuono oli joutunut salametsästäjien kynsiin. Sarvikuonolta oli leikattu sarvi irti ja sen jälkeen se oli jätetty oman onnensa nojaan. Onneksi loukkaantunut eläin löydettiin ajoissa ja se toimitettiin hoidettavaksi.

Huonokuntoisen sarvikuonon ennuste oli huono, mutta kokeneiden eläinlääkäreiden ponnistelujen ansiosta sarvikuono yllättäen selvisi koettelemuksestaan. Hope-nimisen sarvikuonon pelastusoperaatio on yksi mittavimmista vuosiin. Joukko hoitajia ja eläinlääkäreitä ahkeroivat sarvikuonon pelastamiseksi.

Hope on osoittanut toipumisen merkkejä ja lääkärit ovat olleet toiveikkaita. Eläintensuojelualueella Hope on saanut rauhassa parantua ja toipua. Hoitajat ja lääkärit toivovat, että vielä jonain päivänä Hope lisääntyisi, sillä se olisi lajin selviytymisen kannalta tärkeää. Vaikka sarvikuono on kärsinyt sydäntäsärkevän kohtalon, on sen tarinalla kuitenkin onnellinen loppu toisin kuin monilla sen lajitovereilla, jotka ovat joutuneet salametsästäjien kynsiin.