Joka viides vanhempi vakoilee lapsiaan valeprofiililla

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Uuden Englannissa toteutetun kyselyn mukaan yksi viidestä vanhemmasta on tehnyt johonkin sosiaaliseen mediaan väärän profiilin itselleen seuratakseen ja vakoillakseen omia lapsiaan eri sivustojen avulla.

VoucherCodesPro.co -sivuston tekemän tutkimuksen mukaan 63 prosenttia vanhemmista, joilla on oma profiili Facebookissa ei näe lastensa profiilia, koska he ovat estäneet omat vanhempansa ja hylänneet kaveripyynnöt. Tämän vuoksi moni on tekaissut itselleen uuden profiilin päästäkseen lastensa ystäviksi Facebookissa.

Kyselyyn vastasi 2.627 yli 30-vuotiasta vanhempaa, joilla oli vähintään yksi 13 – 18 -vuotias lapsi. Useilla vanhemmilla oli vähintään yksi sosiaalinen media itsellään käytössä, ja niistä suosituimpia olivat Facebook, Twitter ja Instagram. 21 prosenttia vanhemmista myönsi tekaisseensa väärän profiilin sosiaalisiin medioihin voidakseen vakoilla omaa lastaan.

47 prosenttia vakoilevista vanhemmista oli jäänyt lapsilleen kiinni väärän profiilin käytöstä. Lapset uivat sosiaalisissa medioissa kuitenkin nykyään kuin kalat vedessä, ja vain kaksi prosenttia vanhemmista oli löytänyt sosiaalisten medioiden kautta jotain hälyttävää omasta lapsestaan.