Maailman suurin huvijahti esiteltiin – kahden jalkapallokentän pituinen!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Huvijahdit ovat yksi tyypillisimmistä vaurauden ja hyvätuloisen elämän symboleista. Tavanomaiset jahdit tulevat kuitenkin jäämään auttamattomasti Doube Century -nimisen aluksen varjoon. Kyseinen alus tulee olemaan valmistuessaan maailman suurin jahti.

doublecentury28052015

Pituutta Double Centurylla on lähes 200 metriä, ja se nousee aina 26 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle. Tämä tekee aluksesta noin 40 metriä maailman tällä hetkellä suurinta jahtia, Yhdistyneiden arabiemiirikuntien presidentin Azzam-alusta, pidemmän. Double Centuryn suunnittelusta vastaa Christopher Seymor, ja valmistuksesta puolestaan 4Yacht-yhtiö.

– Double Century rakennettiin toimimaan ”gigajahtien” kehityksen seuraavana askeleena, Christopher Seymor julistaa Daily Mail -lehden mukaan.

Double Century koostuu yhteensä yhdeksästä kannesta. Jahdilta löytyy kaksi laskeutumispaikkaa helikoptereille, uima-altaita sekä lukuisia muita mukavuuksia. Hintaa aluksella on 770 miljoonaa dollaria, eli noin 707 miljoonaa euroa.