Venäläislääkäri teki itselleen umpisuolileikkauksen

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäläinen lääkäri Leonid Rogozov on tehnyt paljastuksen, joka on puhuttanut maailmalla. Mies nimittäin kertoi, että vuonna 1961 hän teki itselleen umpisuolileikkauksen peilin, lampun ja kirurginveitsen avulla.

Vaarallinen tilanne oli saanut alkunsa Etelämantereella sijaitsevalla tutkimusasemalla, jonne lääkäri oli matkustanut marraskuussa 1960. Eristäytyneeltä asemalla ollessaan mies sairastui umpisuolentulehdukseen. Venäläislääkärillä ei ollut vaihtoehtoja ja pelastuakseen miehen oli tehtävä leikkaus itse. Daily Mail -lehden mukaan operaatio oli kuin kauhuelokuvasta.

Tutkimusaseman tutkijat avustivat häntä leikkauksessa parhaansa mukaan. Rogozovilla ei ollut leikkaukseen tarvittavia puudutusaineita eikä hän voinut syödä vahvoja lääkkeitä, sillä hänen oli oltava skarppina leikkauksessa. Tutkijat ottivat miehen operaatiosta kuvia, jotka on myöhemmin julkaistu netissä. Ellei miehen leikkauksesta olisi todisteita, monet pitäisivät sitä varmasti vain urbaanilegendana.

Kauhistuttavasta tilanteesta huolimatta operaatio onnistui ja mies toipui. Lääkärin itselleen suorittama leikkaus oli pelastanut hänen henkensä. Leonid palasi Etelämantereelta takaisin Venäjälle ensimmäisellä laivalla ja sitäkin hän joutui odottamaan vuoden päivät. Muistellessaan umpisuolileikkaustaan mies on vitsikkästi kertonut, että siinä ei ollut mitään ihmeellistä ja se oli vain yksi leikkaus muiden joukossa.