Poliisikoira liian vanha kentälle – sai ylennyksen etsiväksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaliforniassa Escondidon poliisi antoi hyvinansaitun ylennyksen poliisikoiralle. Saksanpaimenkoira Jena ylennettiin poliisikoirasta etsiväksi. Kahdeksanvuotias Jena on ollut Escondidon poliisikoira vuodesta 2010 lähtien.

Vuosien myötä Jenasta on tullut hieman hitaampi, eikä se jaksa enää olla poliisipartion mukana autossa pitkiä päiviä. Sen sijaan, että Jena olisi vain otettu pois tiimistä ja laitettu eläkkeelle, Escondidon poliisilaitos päätti antaa koiralle ylennyksen poliisista etsiväksi.

Etsivänä Jena saa viettää enemmän aikaa toimistolla ja hänen työpäivänsä ovat lyhentyneet. Jena on koulutettu huumekoira, joten huumeisiin liittyvien tapausten kohdalla Jena otetaan aina mukaan. Jena on ollut partion mukana uransa aikana 1.061 vuorossa ja paljastanut huumerikokset 88 kertaa.