Google Soli on tulevaisuuden kello – tunnistaa sormien liikkeet

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Teknologiajätti Google nousi taannoin kehityksen kärkikaartiin lanseeraamalla omat älylasit, jotka eivät kuitenkaan tehneet vielä kovin merkittävää läpimurtoa. Useisiin teknologian osa-alueisiin parhaillaan keskittyvä yhtiö on nyt esitellyt Google Soli -teknologiansa.

Siinä missä Apple Watch -kelloa ohjataan vielä napeista, niin Google Soli -projektin tuottamaa konseptikelloa ohjataan kelloon koskematta. Sen uusi sensoritekniikka tunnistaa kellon edessä tapahtuvat sormien liikkeet, joiden perusteella kelloa käytetään.

Sormia liikuttamalla voidaan esimerkiksi siirtää ja zoomata karttakuvaa sensorin lähettämien tutka-aaltojen avulla jopa lähes metrin päässä kellosta. Hieman vastaavia liikkeeseen reagoivia teknologioita on ollut käytössä jo jonkin aikaa, mutta ne käyttävät liikkeiden havainnointiin kameroita. Tulevaisuudessa laitteita voidaan siis ohjata sormien liikkeillä merkittävästi nykyistä tarkemmin.