Tosielämän tappajahai kuvattiin – suurin koskaan kuvattu valkohai?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Valkohaita pidetään meren petona ja laji komeileekin monen kauhuelokuvan pääpahiksena, mutta todellisuudessa hait surmaavat koko maailmassa vain muutamia ihmisiä vuosittain. Nyt ROFFS on julkaissut omalla YouTube-kanavallaan videon valtavasta valkohaista.

Metro-lehti kertoo Mauricio Hoyos Padilla -nimisen tutkijan saaneen kuvattua Meksikossa Guadalupen saarella valkohain, joka saattaa olla suurin koskaan kuvattu hai. Valkohailla oli pituutta yli kuusi metriä ja se näyttääkin videolla todella valtavalta sukeltajaan verrattuna.

YouTube-videolla sukeltaja on rohkeasti jättimäisen valkohain läheisyydessä vedessä turvahäkin tarjoaman suojan ulkopuolella. Padilla on aikaisemmin saanut kiinnitettyä tähän noin 50-vuotiaaseen valkohaihin lähettimen, jonka avulla se löydettiin ja saatiin myös kuvattua.

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Voittaja arvotaan 8.11.2017. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat