100-vuotias nainen paljasti: ”Alkoholi pitkän iän salaisuus”

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni haluaisi varmasti elää pitkän ja terveen elämän. Nähdä, miten omat lapset saavat lapsia ja olla mahdollisesti omien lastenlasten tulevissa tärkeissä elämänkäänteissä läsnä. Monilta yli satavuotiaaksi eläneiltä kysytään aina heidän salaisuuttaan pitkään ikään.

Vastaukset ovat lähes joka kerta erilaiset eri ihmisten kohdalla. Luzernessa juhlittiin juuri 100-vuotta täyttävää Pauline Spagnolaa ja hänelle järjestettiin juhlat The Golden Living East Mountain Center -vanhainkodissa. Spagnolalta kysyttiin, mikä hänen pitkän ikänsä salaisuus on, johon hän vastasi, että alkoholi.

Palm Beach Post -sivuston mukaan nainen nautti päivittäin kaksi lasillista viiniä lounaan kanssa, iltapäivällä lasillisen Southern Comfort -nimistä likööriä ja illalla oluen. Tämä tieto rauhoittanee monien mieltä ja on hieman poikkeava neuvo aiemmin kuultujen terveellisten ruokavalioiden, liikunnan tärkeyden ja prosessoidun ruoan välttelemisen jälkeen.