Uutuuslamppu palaa 37 vuotta – avaruusteknologia avuksi

Digi Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Stara.fi

Vanhat hehkulamput jäivät taannoin jo pääosin historiaan, kun Euroopassa ryhdyttiin voimakkaasti painottamaan energiansäästölamppuja. LED-valot ovat tehneet samalla läpimurtonsa, sillä niiden kulutus ja kesto ovat ylivertaisia. Tosin ne eivät ole sitä Dysonin uutuuteen verrattuna.

Paremmin imureistaan tunnettu Dyson on nyt esitellyt futuristisen näköisen Axis Glide Motion -valaisimen, jonka se lupaa palavan huikeat 37 vuotta hajoamatta.

Valaisimessa käytetään jäähdytysteknologiaa, jota on tähän saakka tavattu lähinnä satelliiteissa. Tämä pitää kahdeksan LED-valonlähdettä viileänä ohjaten lämmön tehokkaasti alumiiniin. Pöytävalaisimen hinta on noin 600 euroa ja lattiavalaisimen hinta on noin 800 euroa.