Oletko aina myöhässä? Ota näistä vinkeistä oppia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokaisella on ystävä, joka on aina enemmän tai vähemmän myöhässä. Jos tällaista henkilöä ei kaveriporukasta muistu mieleen, olet luultavasti itse aina myöhässä. New Yorkin yliopistossa on tutkittu myöhästelyä.

Professori Justin Kruger kertoi Metro-lehdelle tyypillisen myöhästelijän ongelmista ja kolmesta kohdasta, joihin heidän kannattaisi kiinnittää huomiota.

1. Älä yritä tehdä montaa asiaa kerralla

Tutkimuksen mukaan ihmiset, jotka yrittivät hoitaa montaa asiaa kerralla olivat eniten myöhässä. Monen asian samanaikaisesti hoitaminen voi tuntua nopeammalta, mutta oikeasti jokaiseen tehtävään menee enemmän aikaa kun siihen ei keskity kokonaan.

2. Kuvittele aika, jonka ystäväsi ajattelee valmistautumiseesi menevän

Toinen ihminen ajattelee toisen tarvitsemaa aikaa yleensä realistisemmin kuin henkilö itse. Jos ystäväsi antaa sinulle tunnin aikaa, käytä se. Liian usein henkilö päätyy tekemään jotain muuta ja aloittaa lähtövalmistelut vasta, kun on jo kiire.

3. Riko jäljellä olevat tehtävät pienemmiksi

Isoa kokonaisuutta on tutkimuksen mukaan hankalampi ja hitaampi hallita. Jos tehtävänä on ulos lähteminen, se saattaa viedä tunteja. Kruger neuvoo erittelemään jäljellä olevat asiat erikseen ja ajattelemaan esimerkiksi niin, että seuraavaksi puen, otan puhelimen ja lompakon, laitan kengät jalkaan, tarkastan avaimet ja lähden ulos.