Älybikinit varoittavat ihon palamisesta

Matkailu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Varsinkin tuulisena päivänä rannalla makoillessa auringon lämpöä ei tunne niin vahvasti, minkä vuoksi ihon suojaaminen voi unohtua. Myös välipulahdukset meressä viilentävät sen verran ihoa, että sen kuumenemista ei tunne eikä punotusta auringon valossa välttämättä erota.

Ranskalainen Spinali Design on kehitellyt bikinit, jotka kertovat, milloin iho alkaa palamaan. Bikinien etuosassa oleva pieni laatta laskee siihen kohdistuvaa uv-säteilyä ja varoittaa bikinien pukijaa, kun lukema on hälyttävän korkea.

Bikinien mukana tulee älypuhelimeen ladattava sovellus, johon käyttäjän tulee kirjata oma ihotyyppinsä. Tietojen avulla ohjelma arvioi kuinka paljon uv-säteilyä iho kestää ja muistuttaa viesteillä, koska olisi hyvä aika lisätä rasvaa tai poistua suoralta auringonvalolta suojaan.