Loppuunmyyty Sideways-festivaali oli menestys

Festarit · Annukka Heikkilä

Helsingin Teurastamo-alueella järjestettiin viikonloppuna Sideways-niminen kaksipäiväinen tapahtuma. Sideways järjestettiin ensimmäistä kertaa, mutta se onnistui heti ihastuttamaan kävijänsä ja lunastamaan itselleen nimikkeen Flow Festivalin haastajana.

Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara

Ohjelma koostui musiikista, runsaasta juoma- ja ruokatarjonnasta sekä erilaisista taide- ja puhekokonaisuuksista. Sidewaysin ikäraja oli 18 vuotta, mikä mahdollisti muun muassa sen, että alueella sai kulkea alkoholijuomien kanssa vapaasti keikoilta toisille esiintymislavojen välillä.

Erilaisia ravintoloiden omia terasseja oli useampi, minkä lisäksi esiintymislavojen yhteydestä löytyi useita baaritiskejä, joissa oli kattava tarjonta erilaisia alkoholijuomia viineistä ja kuohuvista aina oluisiin ja siidereihin asti. Kävijät tuntuivat olevan tyytyväisiä ruokapuoleen, jota oli tarjolla muun muassa hampurilaisten, tacojen, sämpylöiden, japanilaisen ruoan, tapasten ja juustojen muodossa.

Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara

Runsaan ruoka- ja juomatarjonnan vuoksi pahimmilta jonoilta vältyttiin ja palvelun saaminen oli jouhevaa. Perusasioiden äärellä ainut murhe festivaalikävijöillä taisikin olla se, että vessoja oli varattu alueelle liian vähän ja jonotusaika kävi välillä kohtuuttoman pitkäksi.

Sää suosi Sidewaysia koko viikonlopun ajan ja vieraat saivat nauttia keikoista lämpimässä säässä auringon paistaessa. Kumpikin festivaalipäivä oli loppuunmyyty ja Sideways tiedottikin kävijöitä olleen yhteensä 12.000, mikä takaa juhlien uudelleen järjestämisen myös ensi vuonna.

Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara
Annukka Heikkilä, Stara