Viidakkoon asennettiin suuri peili – sitten kamera jätettiin kuvaamaan

Viihdeuutiset · Annika Kela

Ranskalainen valokuvaaja Xavier Hubert Brierre on toteuttanut mielenkiintoisen kuvausprojektin Gabonin tasavallan viidakossa. Mies nimittäin asetteli eläinten asuinreviirille suuren peilin ja kuvasi salaa eläinten reaktioita, kun ne näkivät peilikuvansa.

Villieläinten reaktiot ovat toinen toistaan huvittavampia. Monet eläimistä kokivat peilikuvansa uhkaavana ja hyökkäilivät peiliä kohti. Osan mielestä peilistä tuijotti kiinnostava lajitoveri, jonka kanssa olisi ollut mukava tehdä lähempääkin tuttavuutta.

Videota katsellessa voi todeta, että apinat ja simpanssit suhtautuivat peiliin ihmismäisesti. Tarkkailtuaan peiliä ne tunnistivat oman heijastuksensa. Eräskin apina tuijotti itseään samalla kun se rapsutti kainaloitaan. Peilaaminen oli ainakin näille älykkäille kädellisille hauskaa hupia päivään.