Miljoonat päivänkorennot täyttivät kaupungin – näky kuin lumisateessa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomessakin voi törmätä kesäisin isoissa parvissa lentäviin päivänkorentoihin. Näillä leveysasteilla ötököiden muodostamat parvet kasvavat kuitenkaan harvoin yhtä isoiksi, kuin taannoin pennsylvanialaisessa pikkukaupungissa.

Wrighsvillen asukkaita odotti sunnuntaina 14. kesäkuuta lähes raamatullinen näky, kun miljoona päivänkorennot täyttivät kaupungin kadut. Vaikka ötökät ovat ihmisille vaarattomia, onnistuivat ne aiheuttamaan lukuisia liikenneonnettomuuksia. Sankat päivänkorentojen parvet haittasivat näkyvyyttä niin pahasti, että paikallinen Susquehanna-joen ylittävä silta jouduttiin sulkemaan.

– Se oli aivan hullua. Tien päällä oli noin 2,5 – 5,0 senttimetrin kerros päivänkorentoja, paikallinen palopäällikkö Chad Livelsberger kuvaili York Dispatch -lehdelle.

Kaupungin valot houkuttelivat ötököitä puoleensa, ja ne kokoontuivat teille, silloille ja muille pinnoille. Näkökentän heikkenemisen lisäksi onnettomuuksia aiheutti yliajettujen päivänkorentojen munista vapautunut liukas neste. Hyönteisparven kerrotaan levittäneen myös mädäntynyttä kalaa muistuttavaksi kuvailtua hajua.