Tulivuorenpurkaus julkaistiin 4k-resoluution videona

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Chilessä sijaitseva Calbuco-tulivuori purkautui huhtikuussa noin neljänkymmenen vuoden hiljaiselon jälkeen. 1.500 ihmistä jouduttiin evakuoimaan kiireellä tuhkapilven peittäessä taivaan, ja purkaus näkyi jopa 160 kilometrin päähän.

Timestorm Films on julkaissut Youtubessa Jonas Denglerin ja Marin Heckin kuvaamaa videomateriaalia Calbucon purkauksesta. Tulivuoren purkauksen vaiheita esitellään erittäin tarkan 4k-resoluution kuvan voimin.

Taannoisesta purkauksesta on aikaisemminkin nähty internetissä upeaa materiaalia, mutta tämä video päihittää ne helposti näyttävyytensä ansiosta.

– Tämä oli ainutlaatuinen tilanne, ja olen onnellinen siitä että pystyimme tallentamaan sen kaikessa komeudessaan, videon kuvauksessa kerrotaan.