Parkkipirkon nolo moka – sakotti taideteosta

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kaikista asioista voidaan kiistellä, varsinkin parkkisakoista. Pysäköinninvalvojia pidetään monesti liian tiukkoina ja perusteetta sakkoja kirjoittavina kiusanhenkinä. Nyt eräälle parkkipirkolle kävi nolosti, kun hän antoi yllättävän pysäköintisakon.

Sham Jaff otti kuvan kadulla olevasta taideteoksesta huomattuaan, että pysäköinninvalvoja oli antanut sille vahingossa sakot. Taideteos oli punainen Mercedes-Benz -merkkinen ruoka-auto, jonka perä oli taivutettuna ylöspäin ja asetettu nojaamaan takana olevan rakennuksen seinään.

Taideteos on Erwin Wurm -nimisen taitetilijan käsialaa ja sijaitsee Karlsruhessa Saksan eteläpuolella. Pysäköinninvalvoja ei ollut nähtävästi ehtinyt ihastelemaan teosta edes sen verran, että olisi huomannut auton olevan taideteos ennen kuin oli kirjoittanut sille sakkolapun.