1,5 kilometriä pitkä pizza! Uutta ME-pizzaa teki 80 kokkia

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Guinnessin ennätysten virallinen valvoja Lorenzo Veltri sai palkita Italian maailmanennätyksellä pisimmän pizzan johdosta. Italialaiset kokit laittoivat voimansa yhteen ja tekivät 1,595 kilometrin pituisen margarita-pizzan.

News.com.au-sivusto kertoo Espanjan pitäneen ennätystä aiemmin hallussaan 1,141 kilometrin mittaisella pizzallaan. Ennätyksen rikkoneen italialaisen 1,595 kilometrin margarita-pizzan tekoon tarvittiin 80 kokkia, 1.500 kiloa tomaatteja, tonneittain mozzarellaa ja uskomaton määrä oliiviöljyä.

Pizza oli levitetty Milanossa 2015 Expo -messuilla yli 800 pöydälle, jotka olivat asetettu riviin. Pizzan mittaamisen ja ennätyksen varmistamisen jälkeen pizza tarjoiltiin noin 30.000 ensimmäiselle messukävijälle, ja 300 metriä pizzasta lahjoitettiin Banco Alimentare -ruokapankille.