Kreikkalaiset yrittävät pelastaa säästönsä – vaihtavat euroja Bitcoineiksi

Viihdeuutiset · Annika Kela

Tuhannet epätoivoiset kreikkalaiset ovat muuttaneet pitkäaikaiset säästönsä digitaaliseen muotoon vaihtamalla euronsa Bitcoineiksi. Monet kreikkalaisista nimittäin uskovat, että Bitcoinit tulevat säilyttämään arvonsa Kreikkaa uhkaavan konkurssin jälkeenkin.

Daily Mail -lehden mukaan Bitcoinien vaihdot ovat räjähtäneet valtavaan kasvuun ja kymmenessä viikossa vaihtojen määrä on kasvanut 80 prosenttia. Vaikuttaisi siltä, että myös muissa maissa valuuttaa on vaihdettu tavanomaista aktiivisemmin digitaaliseen muotoon, sillä kasvua on tapahtunut maailmanlaajuisesti.

Teoillaan kreikkalaiset ovat osoittaneet, että he aikovat taistella säästöjensä puolesta. Kreikkalaiset ovat sitä mieltä, että pankista nostetut eurot tulevat menettämään arvonsa ja he menettävät sitä myöten kaiken. Niinpä monet ovat turvautuneet Bitcoineihin, sillä uskovat digitaalisen valuutan olevan ratkaisu tilanteeseen. Hyvässä lykyssä Bitcoinit pelastavat edes osan heidän säästöistään.