Kreikkaa yritetään nyt pelastaa joukkorahoituksella – 39 000 lahjoitusta tehty!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kreikan huono tilanne ja ylitsepääsemättömän korkealta vaikuttava velka on ollut viimeaikoina paljon uutisotsikoissa. Lontoolainen mies on ottanut asiakseen parantaa koko Euroopan tilannetta ratkaisulla, joka on rahoittanut useita muitakin hieman pienempiä projekteja onnistuneesti.

IndieGoGo
IndieGoGo

29-vuotias Thom Feeney on perustanut Indiegogo-joukkorahoitussivustolle kampanjan, jolla yrittää saada Kreikalle kasaan 1,6 miljardin euron pottia. Hän yrittää vedota kampanjalla tavallisiin ihmisiin ja kehottaa heitä ajattelemaan kreikkalaisia kuin omana serkkuinaan, joille antaisivat muutaman euron.

Kampanja on ollut käynnissä vasta kolme päivää, mutta ehtinyt keräämään jo noin 645.000 euroa Kreikalle. Tällä hetkellä kasaan saatu potti on kuitenkin vielä reilusti alle yhden prosentin koko kerättävästä summasta, joten matkaa 1,6 miljardiin on vielä paljon. Noin 39.000 ihmistä on tehnyt lahjoituksen, joten ilmeisesti melko moni pitää Feeneyn ideaa varteenotettavana vaihtoehtona Kreikan velan hoitamiseen.