Skandaali hammaslääkärissä – lapsipotilaat sidottiin kiinni

Ohhoh! · Annika Kela

Georgialainen hammaslääkäriasema on saanut lapsipotilaidensa vanhemmat raivon valtaan. Asiakkaille oli nimittäin paljastunut, että lapsia hoitavat hammaslääkärit sitoivat potilaitaan kiinni tuoleihinsa operaatioiden ajaksi.

Carrolltonissa sijaitseva Smiles-R-Us -toimipiste oli pitänyt lasten sitomista käytäntönään jo pitkään. Daily Mail -lehden mukaan hammaslääkärit ovat puolustautuneet kertomalla, että he eivät ole syyllistyneitä mihinkään laittomaan.

Potilaiden sitominen on normaali käytäntö ja sillä halutaan estää se, ettei potilas satuta itseään toimenpiteessä aikana rimpuillessaan. Lapsien vanhemmat ovat olleet kauhuissaan, sillä heidän mukaansa sitominen voi traumatisoida lapsia ja aiheuttaa heille ikuisen hammaslääkäripelon.

Eräs perheenisä oli ottanut kuvan tyttärestään hammaslääkärissä ja mies kuvaili näkyä kammottavaksi. Tytär makasi avuttomana ja liikkumattomana tuolissa. Vaikka lapset ovatkin joskus hankalampia potilaita kuin aikuiset, on vanhempien mielestä menty liian pitkälle, jos potilaita täytyy sitoa kiinni tuoliin.