Star Warsin uusi robotti ei olekaan tietokonetehoste – toimii oikeasti

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Joulukuussa ensi-iltansa saavan Star Wars: The Force Awakens -elokuvan uusi teaseri julkaistiin viikonloppuna. J.J. Abramsin ohjaaman elokuvan tuore Traileri sai internetissä faneilta erittäin lämpimän vastaanoton.

Star Wars: Force Awakens -elokuvan trailereissa on vilahtanut myös uusi robotti, hieman jalkapalloa muistuttava BB-8. Monet kuvittelivat robotin olevan vain tietokonetehoste, kunnes se teki esiintymisen Anaheimissä järjestetyssä Star Wars Celebration -tapahtumassa.

Tilaisuudessa puhuneen J.J. Abramsin mukaan näyttelijöiden on helpompi työskennellä fyysisen erikoistehosteen, kuin jälkikäteen mukaan liitetyn tietokonetehosteen kanssa. BB-8:n toimintaperiaate on pitkälti samanlainen, kuin älypuhelimella ohjattavassa pallomaisessa Sphero-lelussa. Daily Mail -lehden mukaan Droidin pää pysyy paikoillaan todennäköisesti voimakkaiden magneettien avulla.