Näin kävi kun ihmiset tarvitsivat apua Lontoossa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Pienissä kylissä kaikki tuntevat toisensa, tervehtivät naapureita ja auttavat avun tarpeessa olevia. Isoissa kaupungeissa asuu paljon ihmisiä, mikä tarkoittaa sitä, että kaikkia ei voi tuntea.

Yleensä ihmiset keskittyvätkin omiin tekemisiinsä kadulla kulkiessa enemmän kuin muihin ihmisiin. Metro-lehden mukaan lontoolaisia pidetään töykeinä, ajattelemattomina ja sellaisina, jotka eivät huomaisi kadulla apua tarvitsevia.

Action Productions halusi laittaa tämän mielikuvan testiin ja luoda lavastettuja tilanteita kaupungille nähdäkseen, löytyisikö läheltä auttajia. Tilanne ei ollut niin epätoivoinen kuin mielikuva lontoolaisista alunperin oli. Ryhmä on luonut erilaisia tilanteita, joissa kaupunkilaisia testataan.

Mummo nostamassa raskaita kantamuksia portaita ylös, kauppakassin leviäminen kadulle ja metrossa matkustavan miehen herättäminen pysäkillä olivat tilanteita, joissa vieraan ohikulkijan apu oli tarpeen. Juonessa mukana olleet näyttelijät alkoivat ihmisen auttaessa aina laulamaan, mikä yllätti auttajat joka kerta.