Venäjällä tiukat määräykset selfie-kuville

Viihdeuutiset · Annika Kela

Venäjällä viranomaiset ovat ottaneet tehtäväkseen laatia tarkat turvallisuusohjeet selfieiden ottamista varten. Tuvaohjeet on koettu tarpeellisiksi, sillä viime vuosina uhkarohkeiden selfie-kuvien aiheuttamien tapaturmien määrä on lisääntynyt räjähdysmäisesti.

Daily Mail -lehden mukaan tänä vuonna on raportoitu tapahtuneen 100 onnettomuutta selfie-kuviin liittyen. Ihmisiä on joutunut sairaalaan ja pahimmassa tapauksessa kuvanottajat ovat menehtyneet. Turvallisuusohjeissa ihmisiä kehoitetaan käyttämään maalaisjärkeä, sillä hieno kuva ei ole ihmishengen arvoinen.

Ilmeisesti tilanne on Venäjällä erityisen vakava, sillä valtio on joutunut erikseen puuttumaan ohjeistuksella kuvien ottamiseen. Venäjän viranomaisten sivuilla on mainittu, että muun muassa moottoritiellä, junaradalla tai rakennusten katoilla selfieiden ottaminen on kielletty.

Selfieitä ei myöskään saa ottaa ase kädessä tai eläintarhassa petoeläinten aitauksessa. Ohjeistus ei koske vain venäläisiä, vaan Venäjälle matkustavien turistien on myös syytä noudattaa viranomaisten ohjeita.