Huvipuistolaite hajosi lomakohteessa – vältä näitä matkoillasi!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Katapultit eli heittokoneet ovat melko yleinen näky erilaisissa tapahtumissa ja festivaaleilla. Huvilaitteessa on kori, jonne mahtuu yleensä pari ihmistä istumaan. Ihmiset kiinnitetään korin penkkeihin tiukasti, minkä jälkeen korkeissa tolpissa kiinniolevat köydet alkavat kiristymään ja vetämään koria ylöspäin.

Eräässä The Catapult -huvilaitteessa koettiin todella sydämenpysäyttävä läheltä piti -tilanne, kun äiti ja poika olivat laitteen kyydissä. Äiti ja poika olivat kiinnitettyinä vöillä korin sisälle, minkä jälkeen narut alkoivat kiristymään. Kori on maassa tukevasti kiinni, että narut saadaan kiristettyä mahdollisimman tiukalle.

Korin on tarkoitus irrota maasta, minkä jälkeen se lähtee voimakkaasti ylöspäin. Tunnelma tiivistyy videolla ja äidin ja pojan jännitys on havaittavissa ennen kuin korin pitäisi singahtaa ilmaan. Kun köydet ovat kiristyneet loppuun saakka, ne pääsevät kaikkien kauhuksi irti tolpista ja iskeytyvät kovalla voimalla maahan korin viereen. Onneksi koria ei oltu vielä ehditty irrottaa.