Tamponit vailla vertaa – Kätyreistä tehtiin intiimituotteita

Viihdeuutiset · Annika Kela

Itse ilkimys -elokuvista tunnetut Kätyri-hahmot ovat ihastuttaneet ihmisiä ympäri maailmaa. Eipä siis ole ihme, että sivuosassa olleet hahmot ovat saaneet oman elokuvansa. Elokuvateattereissa pyörivä Kätyrit-elokuva on poikinut useita oheistuotteita.

Erään yrityksen tuotteet ovat kuitenkin erottuneet räikeästi joukosta. Kotex on nimittäin julkaissut Kätyrit-tamponisarjan. Pakkauksessa olevat tamponit muistuttavat tunnettuja Kätyrit-hahmoja. Tuotteet ovat aiheuttaneet kuluttajissa ihmetystä, sillä animaatioelokuvissa seikkailevien hahmojen pääasiallinen kohderyhmä ovat lapset.

Monet ovat olleet sitä mieltä, että tuotteiden brändäys on mennyt pieleen. Kotexin valmistamia Kätyrit-tamponeja myydään ensisijaisesti Etelä-Amerikassa. Yhdysvalloissa tamponeille ei näillä näkymin ole järjestymässä myyntilupaa, sillä amerikkalaiset ovat tarkkoja siitä, ettei tuote anna kuluttajalle harhaanjohtavaa mielikuvaa. Voisi luulla, että näitä tamponeja ei myöskään nähdä suomalaisten kauppojen hyllyillä.