Mies pesi lapsen suun saippualla – sai syytteen

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet vanhemmat saattavat pelotella lapsiaan sillä, että pesevät heidän suunsa saippualla jos he käyttävät epäsoveliasta kieltä. Eräs mies otti sanonnan tosissaan ja pesi vieraan lapsen suun saippualla tämän solvattua miestä ohimennen.

23-vuotias Rian Birtwell näki, miten kuusivuotias Alfi Cook -niminen poika potkaisi vanhukselta kävelykepin pois. Tästä pöyristyneenä Birtwell pyysi lasta pysähtymään sanoakseen hänelle muutaman valitun sanan. Kuusivuotias Alfi oli käännyttyään kuitenkin solvannut Birtwellia haukkumalla häntä homoksi ja käskemällä ”painumaan v**tuun”.

Birtwell oli niin loukkaantunut ja yllättynyt pienen pojan käytöksestä, että päätti antaa hänelle opetuksen. Birtwell oli käynyt ostamassa lähikaupasta palasaippuan, ottanut pojan kiinni ja laittanut saippuan pojan suuhun. Tapaus ei ollut tällä käsitelty vaan Birtwell joutui teon vuoksi oikeuden eteen.

Birtwell tunnusti olevansa syyllinen ja sai The Telegraph -lehden mukaan 12 kuukautta ehdonalaista vankeutta ja 100 puntaa maksettavakseen. Pojan äiti Lynne oli sitä mieltä, että rangaistus oli pelkkä vitsi ja aivan liian pieni hänen tekoonsa verrattuna. Vaikka pojan kiroileminen oli väärin, ei aikuinen mies olisi missään tapauksessa saanut pahoinpidellä lasta.