Veneen suoja ei aina riitä – hain huima hyppy videolle!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tällä viikolla kymmenet miljoonat yhdysvaltalaiset ovat istuttaneet takapuolensa television eteen ja virittäytyneet jo 28. vuotta vietettävää Shark Weekiä varten, minkä vuoksi luontokanavat tarjoilevat erityisen paljon haihin liittyviä dokumentteja katsojille.

Shark Week -viikkoa vietettäessä haihin liittyviä uutisia on julkaistu erityisen paljon ja nyt eräs YouTube-kanavalle ladattu video on myös päässyt otsikoihin. Etelä-Afrikassa kuvatulta videolta näkyy kamala tilanne, joka todistaa, että ihminen ei ole veneessäkään turvassa isolta tappajahainakin tunnetulta valkohailta.

Videolla yksi valkohai viihdyttää veneilijöitä järsimällä veneeseen kuuluvia osia samalla, kun toinen esittelee hyppytaitojaan. Valkohai singahtaa merestä korkealle hypätessään vaivattomasti ilmaan pinnan alta kuin delfiini. Video osoittaa, että valkohaita ei kannata liian hyvillä mielin jäädä tuijottelemaan pienestä veneestä, sillä se voi halutessaan hypätä veneeseen koska vain.