Ruokakauppa myrkytti asiakkaat – donitseissa desinfiointiainekuorrutus

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kerroimme aiemmin ravintolan tekemästä kohtalokkaasta virheestä, jossa asiakkaalle viinin sijaan tarjoiltu pesuneste koitui henkilön kuolemaksi. Ilmeisesti myös jo todella pieni huolimattomuus ja määrä antiseptisiä aineita vaikuttaa ihmisen elimistöön vakavin seurauksin.

Metro-lehti uutisoi tapauksesta, jossa ruokakauppa myrkytti asiakkaansa donitseillaan. The Co-Operative Food -niminen ruokakauppa oli käyttänyt paistopisteessä donitsien alla tarjotinta, jota oltiin liotettu liian kauan desinfiointiaineessa. Desinfiointiainetta oli jäänyt tarjottimen pinnalle, josta ne olivat imeytyneet tuoreisiin donitseihin.

Lita Williams -niminen asiakas kertoi maistaneensa donitseissa omituisen maun ja maininneen siitä aviomiehelleen, kunnes hänen suutaan olikin alkanut jo polttaa. Williams oli vienyt donitsit takaisin myymälään, jossa henkilökunta oli maistanut donitseja ja todennut niissä desinfiointiaineen maun.

Eräs perhe oli saanut donitseista vatsakipuja ja ripulin, minkä lisäksi asiakkaat olivat valittaneet, että heidän suunsa tuntuu olevan tulessa. The Co-Operative Food pahoitteli tilannetta ja kertoi ottavansa puhdistusaineensa ja -menetelmänsä yksityiskohtaiseen tarkasteluun vastaavien tilanteiden välttämiseksi.