Ranskan ympäriajossa raju kolarisuma – tallentui videolle

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Maailman tunnetuin vuosittainen pyöräkilpailu, Ranskan ympäriajo, on parhaillaan käynnissä. 29. kesäkuuta – 21. heinäkuuta käytävä Tour De France järjestetään tänä vuonna jo 100. kertaa. Valitettavasti onnettomuuksilta ei olla vältytty juhlavuotena.

Maanantaina 6. heinäkuuta William Bonnet -niminen kilpailija kaatui kesken ajon. Onnettomuus johti noin 20 pyöräilijän ketjukolariin, jota on kuvailtu yhdeksi kilpailujen historian pahimmista. Raju tilanne tallentui videolle, joka on nähtävissä muun muassa Daily Mailin Twitter-sivulla.

Cycling Weekly -lehden mukaan onnettomuus oli niin vakava, että useat siihen joutuneet pyöräilijät joutuivat keskeyttämään kilpailun kokonaan. Onnettomuuden tapahtumapaikkana toiminut tie jouduttiin myös sulkemaan hetkelliseksi, jotta paikalle saapuneet pelastushenkilöt pystyivät auttamaan onnettomuuden uhreja paremmin.