Jättimenestys! Luokkakokous-elokuvalla 500 000 katsojaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen Luokkakokous-elokuva on ylittänyt historiallisen 500.000 katsojan rajapyykin. Taneli Mustosen ohjaama komedia on saanut eiliseen mennessä 500.046 katsojaa. Elokuva on toiseksi katsotuin kotimainen elokuva viimeisen 25 vuoden aikana ensi-iltansa saaneista elokuvista Suomessa.

– Tarkenee! Onpahan ainakin säiden puolesta ollut hyvä leffakesä. Tästä on mahtava lähteä kohti ensi keväänä kuvattavaa jatko-osaa, tuottaja Jesse Fryckman kommentoi.

– Iso käsi ja kiitos kaikille katsojillemme. Tämä tulos toimii hienona kannustimena sekä sparraajana kaikille meille kotimaisen elokuvan tekijöille, ohjaaja Taneli Mustonen kiittää yleisöä.

Vuosien 1990 – 2015 aikana ensi-iltansa saaneista kotimaisista elokuvista vain kaksi on ylittänyt puolen miljoonan katsojan katsojan rajan. Kärkisijaa pitää hallussaan Pahat pojat -elokuva, joka keräsi 614.097 katsojaa vuonna 2003. Molemmat elokuvat ovat Solar Filmsin tuotantoa. Luvut perustuvat levittäjien elokuvateattereilta keräämiin katsojamääriin.

Luokkakokous sai ensi-iltansa 25. helmikuuta. Elokuva ylitti ensimmäisenä kotimaisena elokuvana 100.000 katsojan rajan jo avausviikonloppunaan, jolloin se sai ensimmäisen viiden päivän aikana 121.664 katsojaa. Katsojamäärä on suomalaisen elokuvahistorian kaikkien aikojen paras kotimaisen elokuvan avaustulos.

Luokkakokouksen päärooleissa näyttelevät Aku Hirviniemi, Sami Hedberg sekä Jaajo Linnonmaa. Elokuva perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvaan (2011) ja se kuvattiin heinä- ja elokuussa 2014 Helsingissä, Turussa ja Naantalissa. Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Jesse Fryckman ja Oskari Huttu ja sen levittää Nordisk Film. Kolmesta kaveruksesta kertova komedia on tarina vanhenemisesta, muutoksista, odotuksista, toiveista ja pettymyksistä. Ennen kaikkea elokuva on ylistys ystävyydelle ja sen merkitykselle.