Facebookilta kädenojennus naisille: ”Aikaisempi asettelu häiritsi”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Suosittu sosiaalinen media Facebook on paljastanut itsensä feministinä ja laittanut naiset etusijalle. Tarkkasilmäiset Facebook-käyttäjät ovat voineetkin jo huomata, että oman sivun oikeassa yläkulmassa sijaitseva kaveripyyntö-ikoni on muuttunut hieman toisennäköiseksi.

Kaveripyyntö-ikoni oli aiemmin sellainen, että kuvassa oli pitkä miehen siluetti, jonka takana oli hieman lyhyempi nainen. Nyt kuvat on vaihdettu toisin päin niin, että nainen on ikonissa etualalla ja mies takana. Miehen ja naisen symbolit ovat uudessa kuvassa myös saman mittaisia.

Facebookin muotoilupäällikkö Caitlin Winner kertoi Metro-lehdelle, että häntä häiritsi aiempi asettelu sekä naisikonin hiustyyli. Winner halusi muuttaa naisen ja miehen paikkaa, tehdä heistä tasavertaisen näköiset ja kokoiset, ja antaa kummallekin uuden tyylin hiustenleikkuun avulla. Naisen käsistä tehtiin uutta kuvaa varten myös hieman lihaksikkaammat.