Legendaarinen Commodore tekee paluun – nyt puhelimena!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tietokoneiden maailmaa 80-luvulla mullistanut legendaarinen Commodore on tekemässä paluuta 20 vuoden hiljaiselon jälkeen, kun se kaavailee julkaisevansa 5,5-tuumaisen ja nostalgiaa tihkuvan Commodore PET -älypuhelimen. IT-ala on siis päässyt siihen ikään, että retro on tekemässä alalla kovaa nousua.

Commodore julkaisi vuonna 2011 pelikoneen, mutta nyt se on laajentamassa myös matkapuhelinten markkinoille. Yhtiön älypuhelin perustuu Android-käyttöjärjestelmään ja siinä on 13 megapikselin kamera, Wired uutisoi.

Kännykässä tulee mukana emulaattori, jolla käyttäjä voi pelata vanhoja Amigan ja Commodore 64:n pelejä. Markkinoille puhelin tulee vielä tänä kesänä Ranskassa, Puolassa ja Saksassa. Laitteen hinta on noin 300 dollaria 16 gigan muistilla ja 360 dollaria 32 gigan muistilla.

commodore15072015