Professori paljasti: Kaikille tuttu laji polttaa eniten kaloreita

Fitness Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hyppynarulla hyppiminen on monille lapsuudesta tuttua puuhaa. Leikkikentillä ja koulun välitunneilla saatettiin hyppiä pitkiäkin aikoja, mutta kaikki aikuisiällä hyppynarua hyppineet tietävät, että hyppiminen ei enää ole niin helppoa ja vaivatonta kuin lapsena. Hyppiminen saa todella nopeasti aikuisen ihmisen sykkeen kohoamaan, hien virtaamaan ja mikä parasta, rasvan palamaan.

Liikuntatieteiden professori Neil Johanssen kertoi Huffington Post -lehdelle, että hyppynarulla hyppiminen on todella tehokasta treeniä. Hyppiminen polttaa enemmän kaloreita pienemmässä ajassa kuin mikään muu laji. Se on tehokasta sekä kunnon nostamisen että rasvan polton kannalta, ja auttaa myös pääsemään selluliitista eroon.

Hyppynarun tehokkuus perustuu muun muassa siihen, että kaikki lihakset joutuvat samanaikaisesti töihin, minkä vuoksi syke nousee todella nopeasti. Hyppiessä kädet joutuvat töihin, vatsalihakset jännittyvät ja kaikki jalkalihakset joutuvat myös suorittamaan ponnistuksen ja alastulon vuoksi.

Hyppynarua voi hyppiä tavallisesti tai lisätä vaikeusastetta hyppimällä kovempaan tahtiin, ristiin tai vuorojaloin, jolloin mielenkiinto hyppimiseen pysyy paremmin yllä. Hyppiminen on erinomainen nopeana ja tehokkaana treeninä yksinäänkin, mutta toimii myös mainiosti rasvan polttamisen käynnistävänä lämmittelynä ennen varsinaista treeniä.