Mies julkaisi Facebook-salasanan – sitten alkoi tapahtua!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Facebook on maailman suurin yhteisöpalvelu, ja sen salasanan pitäminen salassa on erittäin tärkeää. Palvelussa pitäisi aina käyttää henkilön oikeaa nimeä, mutta poikkeuksiakin löytyy. Äskettäin Joe Veix päätti kokeilla mitä tapahtuu, kun hän julkaisee salasanansa.

Nettiaktiivi ja kirjailija Joe Veix perusti tekaistun käyttäjätilin, jonka salasanan hän levitti muille käyttäjille. Sen jälkeen mies jäi seuraamaan mitä Facebook-profiilissa tapahtuisi.

Maximilien Manning, Facebook
Maximilien Manning, Facebook

Käyttäjätilillä vaihtui välillä myös nimi, kun Maximilien Manning muuttui välillä John Smithiksi. Profiilikuvat ja kansikuvat vaihtuivat tiuhaan, ja samalla Manning liittyi jäseneksi lukemattomiin eri ryhmiin. Veix huomasi pian, että joku oli nimennyt hänet Manningin isäksi. Pelkästään maanantain aikana käyttäjätilille kirjauduttiin 135 kertaa eri puolilta maailmaa.

Tekaistu hahmo muutti maailmanennätysvauhdilla, sillä hänen asuinpaikkansa vaihtui Ouagadougousta Brooklynin kautta Balille ja Boca Ratonin kautta Nebraskan Lincolniin. Työpaikat vaihtuivat vähintään yhtä nopeasti Überilta Taco Belliin ja Arbysilta Dave & Bustersiin.

Veix huomasi samalla, että profiilin käyttäjät kävivät samanaikaisesti eri paikoista lukemattomia keskusteluja Manningin nimissä, sillä keskusteluihin on mahdollista osallistua samalla käyttäjätunnuksella useista eri paikoista samanaikaisesti. Lopulta hahmo ryhtyi kritisoimaan eri brändejä niiden omilla sivuilla ja joku ilmiantoi käyttäjätilin.