Huh, mikä näky! Haiden invaasio rantavedessä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Eräs mies sai todistaa todella odottamattoman näyn Englannissa Sussexissa, kun hän näki pienessä ja matalassa vedessä uiskentelemassa noin 50 haita. Peter Hughes-niminen mies sai tapahtuman kuvattua videolle, joka on myöhemmin julkaistu YouTubessa.

YouTube-videolta voi nähdä, miten vesi kuhisee haita. Näky on melko vaikuttava, kun noin 50 hain evää liikkuu veden pinnalla. Vesi on vain noin metrin syvää, mutta se ei estä isoa haiparvea uiskentelemasta pienessä tilassa sulassa sovussa keskenään.

Hughes kertoi Metro-lehdelle näyn olleen todella vaikuttava. Noin puolitoistametriseksi kasvava hailajike oli ilmeisesti tullut mataliin vesiin ruokailemaan ravuilla ja muilla äyriäisillä, joita Medmerryssä on miehen mukaan runsaasti. Hughes kertoo heidän huomanneen, että vesistö on poikkeuksellisen rikas ja sisältää paljon rapuja ja muita äyriäisiä, mutta heillä ei ollut aavistustakaan, että se houkuttelisi näin paljon haita paikalle.