Kylie Minogue Porissa: ”Miksi minä esiinnyn jazz-festivaaleilla?”

Festarit · Jocka Träskbäck

Eilen Porin Kirjurinluodolla historiallisen upean keikan heittänyt Kylie Minogue käväisi juuri ennen keikkaansa tervehtimässä nopeasti toimittajia. Hän kertoi olevan erittäin hyvällä tuulella ja se näkyi myös lavalla. Kylie tiesi, että tänä vuonna Pori Jazz viettää 50-vuotisjuhlaansa ja kunnioitti sitä kauniilla tavalla.

Kylie Minogue Pori Jazzin backstagella, Kuva: Stara
Kylie Minogue Pori Jazzin backstagella, Kuva: Stara
Kylie Minogue Pori Jazzeilla, Kuva: Pori Jazz
Kylie Minogue Pori Jazzeilla, Kuva: Pori Jazz

– Kun kuulin ensimmäisen kerran, että esiinnyn Pori Jazzeilla, ajattelin, että miksi ihmeessä minä esiinnyn jazz-festivaaleilla? Kuulin vasta sitten, että meno on muuttunut viime vuosina, Kylie Minogue paljasti esiintymislavalla.

Supertähti saapui Tampereelta Poriin hyvissä ajoin tekemään soundcheckiä. Sen jälkeen hän ei suinkaan vetäytynyt hotellihuoneen kätköihin, vaan lähti katsastamaan mitä tapahtuma yleisölle tarjoilee. Samalla hän päätti tehdä poikkeuksen normaaliin settilistaansa esittämällä yllättävän jazz-hitin.

– Vietin tänään koko päivän katselleen lahjakkaita artisteja ja esiintyjiä. Olen onnellinen saadessani olla osa tätä tapahtumaa, joten ajattelimme esittää teille nyt erään kappaleen kokonaan harjoittelematta. Eikö improvisointi kuulukin tällaiseen tapahtumaan? Siksi esitämme teille nyt kappaleen Peel Me a Grape, Kylie kertoi.

Kylie Minoguen upeasta keikasta jazz oli todella kaukana (Lue keikkaraportti tästä), mutta yhden kappaleen ajan Kirjurinluoto muuttui suureksi jazz-klubiksi australialaistähtösen tulkitessa jazzia.