Kokki ihmeissään – kala sätki vielä perattuna pöydällä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet ovat varmasti kuulleet tarinoita kanoista jotka ovat jatkaneet elämistä vielä jonkin aikaa senkin jälkeen, kun niiden päät on isketty irti. Nyt sosiaalisessa mediassa on puolestaan levinnyt video kalasta, joka ”ei suostunut kuolemaan”.

Videolla nainen on perannut leikkuulaudallaan lepäävän kalan, eikä päättömän ja suolestetun eläimen pitäisi kaiken järjen mukaan olla enää hengissä. Kala kuitenkin alkaa sätkiä naisen koskettaessa sitä, kuin se yrittäisi edelleen päästä takaisin veteen.

Vaikka eläimen sisäelimet on jo poistettu, sen lihakset näyttävät edelleen toimivan. First We Feast -sivuston mukaan Youtube-käyttäjät ovat päätelleet, että eläintä ohjaavat aivojen lisäksi sen selkäranka. Naisen koskettaessa kalaa sen hermot lähettävät edelleen signaalin eläimen selkärankaan käskeäkseen sen reagoida. Video julkaistiin Youtubessa vuonna 2014, mutta se on viime päivinä levinnyt sosiaalisessa mediassa.