Haloo Helsinki! ja Apulanta laulattivat Tammerfest-kansaa

Festarit · Stara.fi

Tampereella parhaillaan käynnissä olevan Tammerfestin torstai oli melkoisen kostea, mutta perjantaina festarikansa sai viimein nauttia upeasta aurinkoisesta kesäkelistä. Ratinanniemen festivaalipuistoon saapuneet festarikävijät saivat samalla tuhdin annoksen kotimaisesta iskelmä- ja rockmusiikista.

Tammerfest 2015, Yö-yhtye, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Yö-yhtye, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Kuva: Stara

Perjantaina Tammerfestin päälavalla kuultiin kotimaisia hittejä monista eri genreistä. Iskelmästä vastasivat Samuli Edelmann ja Yö-yhtye, letkeistä reggaerytmeistä Jukka Poika ja vauhdikkaammasta rockista Apulanta ja Haloo Helsinki!

Yö-yhtye näytti saavan aikaan nostalgian kyyneleitä monien keski-ikäisten silmäkulmiin, mutta Apulannan hittiputken paahto kuivasti ne varmasti ja tehokkaasti. Illan päätähti oli kuitenkin Haloo Helsinki!, joka saapui lavalle yltiöteatraalisesti show-elkein. Tulenlieskat ja peltitynnyrien paukuttelu olivat tosin liian irrallisia, jotta niistä olisi tullut tyylikäs vaikutelma sisääntulosta.

Kun turha hölynpöly saatiin hoidettua alta pois, oli vuorossa Apulannan tapaan kuitenkin puolitoistatuntinen pelkkiä hittejä ja yhteislaulua. Tunnelma olisi ollut vieläkin enemmän tapissa, jos miksaaja olisi muistanut nostaa keulahahmo Ellin äänen kuuluviin. Illan aikana Ratinan suvannossa nähtiin myös yllätysesiintyjiä jalkoihin kiinnitettyine vesisuihkuineen.

Tammerfest 2015, Apulanta, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Apulanta, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Apulanta, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Apulanta, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Apulanta, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Apulanta, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Haloo Helsinki!, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Haloo Helsinki!, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Haloo Helsinki!, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Haloo Helsinki!, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Kuva: Stara
Tammerfest 2015, Kuva: Stara