Humalaiset jaettiin neljään kategoriaan – mihin sinä kuulut?

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alkoholi vaikuttaa kaikkiin ihmisiin eri tavalla, mutta uuden tutkimuksen perusteella ihmiset ovat jaettavissa neljään eri kategoriaan humalan perusteella. Missouri-Kolumbian yliopistolla tehdyssä tutkimuksessa testattiin 374 miestä ja naista.

Metro-lehden mukaan heidän persoonaansa ja käytöstään tutkittiin tavallisena päivänä ja silloin, kun he olivat humalassa. Psykologit huomasivat, että ihmiset jakautuvat humalaisen käytöksensä perusteella neljään eri ryhmään.

1. Hullu professori

Olet hiljainen, hillitty ja hieman ujo, kun olet selvin päin. Muutaman juoman jälkeen itsevarmuutesi kuitenkin kasvaa, tulet ulos kuorestasi ja voit päätyä vaikkapa tanssilattian keskelle upeiden liikkeidesi kanssa. Noin 20 prosenttia tutkituista putosi tähän ryhmään, ja heistä suurin osa oli miehiä.

2. Maija Poppanen

Jos kaikki muuttuu muutaman juoman jälkeen ruusuiseksi elämää ja ihmisiä myöten, olet todellinen Maija Poppanen. Noin 15 prosenttia tutkituista kuului tähän kategoriaan, ja heistä suurin osa oli naisia. Humalassa Maija Poppanen on ystävällinen, yhteistyökykyinen ja ajattelija, jolla on harvemmin mitään ongelmia muiden kanssa.

3. Mr Hyde

Humalassa olet aggressiivinen ja haluat tapella. Mr Hyde -kategoriaan tutkituista päätyi 23 prosenttia, joista kaksi kolmasosaa oli naisia. Mr Hyde on riidanhaluinen, uhmaava, ei ajattele eikä ole vastuuntuntoinen.

4. Ernest Hemingway

Tuntuuko sinusta, että alkoholi ei vaikuta sinuun juuri millään tavalla? Siinä tapauksessa olet selvästi Ernest Hemingway. Noin 40 prosenttia tutkituista putosi onnekkaina tähän ryhmään. Heidän persoonansa ei juurikaan muutu humalassa ja he ovat alkoholinkin vaikutuksen alaisena luotettavia ja järjestelmällisiä.