Lehmien outo käytös herätti huomion: Pellolta löytyi kuutti!

Viihdeuutiset · Annika Kela

Lincolnshireläisellä laitumella tapahtui kummia. Lehmät olivat kerääntyneet lähelle rantaa ja ääntelivät kovaäänisesti. Eläinten erikoinen käytös herätti laitumen lähellä olleen lintubongarin huomion.

Ian Ellis käänsi teleskooppinsa kohti laidunta ja hän näki pellon keskellä pienen kuutin. Mies ilmoitti asiasta pelastuslaitokselle ja hän lähti auttamaan mudan keskelle jäänyttä hylkeenpoikasta. Viisipäiväinen kuutti oli lehmien ympäröimä.

Pelastuslaitoksen mukaan kuutti oli ajautunut mutaiselle rannalle etsiessään emoaan nousuveden aikaan. Kun vesi oli laskenut, oli pieni kuutti jäänyt mutaan kiinni. Emoa ei löytynyt ja kuutin arveltiin jääneen orvoksi.

Pienokainen saatiin kuitenkin ajoissa hoitoon ja se voi nyt hyvin. Daily Mail -lehden mukaan kuutista pidetään huolta ihmisvoimin siihen asti, kun se on kasvanut ja oppinut luonnossa selviytymisen kannalta tärkeät taidot. Jonain päivänä se päästetään takaisin luontoon.