Tutkija paljasti Loch Nessin hirviön?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Skotlannissa sijaitsevan Loch Nessin järven on väitetty vuosikymmenten ajan toimineen kotina Nessie-nimellä tunnetulle vesihirviölle. Hirviön olemassaolosta ei ole saatu pitäviä todisteita, mutta monet uskovat sen elävän syvän jäven uumenissa.

Steve Feltham on yrittänyt etsiä Loch Nessin hirviötä lähes 25 vuoden ajan. Mies uskoo Sky News -uutisille antamansa haastattelun mukaan olevan todennäköistä, että mysteerille on olemassa luonnollinen selitys. Steven mukaan hirviö on mahdollisesti vain isokokoinen monni.

Monnit voivat kasvaa nekimetrisiksi ja painaa yli 400 kilogrammaa. Vaikka Steve Geltham pitää monnia todennäköisimpänä selityksenä hirviölle, ovat kaikuluotaimet havainneet hänen mukaansa järven pohjalla selittämättömän isoja, suurin piirtein henkilöauton kokoisia kohteita.

– Kaikuluotaimet ovat löytäneet myös asioita, jotka ovat isompia kuin Loch Nessin kaltaisissa vesistöissä elävät kalat, mies paljastaa.

Steve Feltham on tiettävästi pisimpään Loch Nessin väitettyä hirviötä etsinyt tutkija. Mies aikoo jatkaa mysteerin selvittämistä, vaikka se veisi vielä vuosikymmenen hänen elämästään.

– En sanoisi, että mysteeri on ratkaistu. Etsin edelleen monnia parempaa selitystä hirviölle. Tämä on uskomaton ilmiö, ja Loch Nessissä on edelleen jotain selittämätöntä, mies toteaa.